На Херсонщині начальник районного відділення поліції разом із своїм заступником попередили розбійний напад

4 года назад 0

Вчора ввечері в чергову частину Нижньосірогозького відділення поліції зателефонував житель одного з населених пунктів району. Місцевий фермер повідомив, що на території його домоволодінні знаходиться невідомий чоловік. За вказаною адресою терміново виїхали начальник відділення поліції разом із своїм заступником. В ході відпрацювання виклику були затримані двоє жителів самопроголошеної республіки Придністров’я, які мали намір здійснити розбійний напад на оселю фермера. Один із зловмисників під час затримання намагався завдати керівникові поліцейського підрозділу тілесних ушкоджень. Наразі громадяни поміщені в ізолятор тимчасового тримання. Вирішується питання про обрання їм міри запобіжного заходу. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

21 грудня близько 18-50 в чергову частину Нижньосірогозького відділення поліції зателефонував 61-річний житель одного з населених пунктів району. Фермер розповів, що на розташованих на подвір’ї камерах відеоспостереження бачить невідомого чоловіка. Черговий одразу доповів про дзвінок керівникові підрозділу.

За словами начальника районного відділення поліції Валерія Метеля, майже увесь особовий склад відділення в цей час забезпечував охорону бюлетенів на дільницях в зв’язку із черговими виборами в об’єднану територіальну громаду. Слідчо-оперативна група знаходилася на відпрацюванні виклику про крадіжку. Отже на місце події виїхав особисто начальник зі своїм заступником. Фермер дозволив поліцейським увійти на територію домоволодіння. Заступник залишився спостерігати за ситуацією на вулиці, а Валерій Метель зайшов на подвір’я, присвічуючи собі дорогу ліхтариком. Біля однієї з господарських споруд підполковник поліції направив світовий промінь за кут приміщення і побачив високого чоловіка із балаклавою на обличчі. Незнайомець замахнувся гайковим ключем в бік правоохоронця, але поліцейський професійно відхилився від удару. Після цього зловмисник кинувся навтьоки у бік паркану та переліз через нього. Там його й затримав заступник начальника підрозділу поліції Володимир Махров. Затриманий розповів, що в нього є напарник. Через півгодини начальник відділення виявив другого зловмисника в приміщенні літнього душу на подвір’ї домоволодіння на околиці населеного пункту.

Затриманими виявилися громадяни самопроголошеної республіки Придністров’я, віком 29 та 33 роки. Старший з них, який намагався вдарити начальника районної поліції металевим ключом, раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння майнових злочинів на території України. В ході огляду місця події були вилучені скинуті ним під час намагання втекти гайковий ключ довжиною 50 см, балаклава та предмет, зовні схожий на пістолет, споряджений патронами травматичної дії. Також на одній із вулиць села був виявлений та вилучений легковий автомобіль «Фольксваген» з єврономерами, на якому зловмисники приїхали в населений пункт.

Наразі підозрювані затримані в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Відкриті кримінальні провадження за фактом замаху на скоєння розбою (ч.3 ст.15, ч.3 ст.187 Кримінального кодексу України) та ч.1 ст.345 ККУ «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу». Проводяться слідчі дії. Перевіряється причетність затриманих до скоєння інших злочинів. Вирішується питання про обрання їм міри запобіжного заходу.