На Херсонщині очікується медовий бум

5 лет назад 0

8 грудня в Херсоні відбудеться конференція пасічників «Здорова пасіка».

Захід пройде в рамках Українського проекту бізнес-розвитку плoдooвoчівництва, який фінансується Міністерством міжнародних справ Канади.

Директор Департаменту агропромислового розвитку Олександр Паливода повідомив на офіційній сторінці, що практично кожен десятий кілограм експортованого Україною меду, поставила Херсонська область, але потенціал регіону набагато більше.

«Протягом перших трьох кварталів Херсонщина експортувала 4,4 тис тонн на суму 7534 тис.дол, і це становить 9,3% від загального українського експорту. Статистика свідчить, що в цьому році Україна встановила рекорд з експорту меду за 9 місяців — 46, 2 тис тонн меду, і практично кожен десятий кілограм експортованого меду поставила Херсонська область », — повідомив директор департаменту.

«Наша кінцева мета — навести порядок в медовій галузі області, збільшити виробництво і експорт меду, і в кінцевому підсумку налагодити повну переробку, щоб ми поставляли на світовий ринок кінцевий продукт — фасований мед з написом« Зроблено в Україні »- пише він.

Взяти участь в конференції запрошують вчених, пасічників, а також усіх, кого цікавить тема бджільництва. Захід пройде за адресою вулиця Лютеранська (колишня Кірова), 24, в актовій залі на 1-му поверсі.

Початок реєстрації о 9:30.

Читайте также: Больничный станет электронным