На Херсонщині оперативники затримали підозрюваних у розбійному нападі на таксиста

6 лет назад 0

Нападники завдали водію ножові поранення, наразі він в лікарні. Здобиччю зловмисників стали 800 гривень, мобільний телефон та золота каблучка. Оперативники Бериславського відділу поліції розкрили злочин за 8 годин, переслідуючи нападників по території кількох районів. Поліцейські завадили планам зловмисників скоїти черговий напад на водія автомобіля. Злочин стався поблизу села Тягинка Бериславського району. Зі слів потерпілого, в Херсоні у його таксі сіли троє чоловіків. Поблизу села Тягинка пасажири наказали зупинитися, щоб вийти подихати повітрям.

Раптом зловмисники накинулися на водія, стали погрожувати предметом, схожим на пістолет, нанесли кілька ножових поранень. Зловмисники відібрали у водія особисті речі, після чого хотіли угнати машину, але не змогли її завести. Коли двоє з них вийшли відкрити капот, водій вирвався, вибіг на трасу і почав зупиняти автомобілі. Нападники втекли.

На місце події прибула слідчо-оперативна група та керівництво Бериславського відділу поліції. За слідами, залишеними нападниками, поліцейські пробігли приблизно 7 кілометрів у сусідній населений пункт. 

Мешканці повідомили, що троє немісцевих купували в магазині спиртні напої та продукти. Гроші, якими розрахувались покупці, були зі слідами крові. Також оперативники встановили, що невідомі поїхали на таксі у напрямку міста Нова Каховка.

 Поки поліцейські їхали слідом за зловмисниками, вони встановили особи нападників та водія, який віз їх у Нову Каховку. Чоловік сказав, що висадив трійцю біля супермаркету. Під час відпрацювання міста оперативники виявили в ломбарді каблучку потерпілого, яку вони здали за 6,5 тисяч гривень.

З Нової Каховки зловмисники на іншому таксі поїхали в напрямку села Нова Маячка. Водій розповів, що побачив у пасажирів предмет, схожий на пістолет, а також почув, що вони хотіли скоїти напад на магазин. Після висадки пасажирів водій одразу ж поїхав геть. Мешканці села повідомили, що троє чоловіків попросили місцевого жителя відвезти їх в одне з сіл на межі Олешківського та Каланчацького районів. Саме там о 02:00 оперативники наздогнали нападників та затримали їх.

Як повідомив начальник Бериславського відділу поліції Олексій Войчек, у зловмисників вилучили частину грошей потерпілого, його мобільний телефон та сувенірний пістолет. Чоловікам від 24-х до 26 років, усі раніше судимі за майнові та наркозлочини. Один з них перебував у розшуку за скоєння крадіжки.

Зловмисники заарештовані та перевіряються на причетність до скоєння інших злочинів на території області. Відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.187 Кримінального кодексу України «Розбій». Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 10 років із конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Херсонської області