На Херсонщині поліцейські перекрили канал постачання наркотиків

5 лет назад 0

Працівники Управління протидії наркозлочинності Головного управління Національної поліції в Херсонській області спільно зі слідчими Дніпровського відділення поліції під процесуальним керівництвом Херсонської місцевої прокуратури викрили трьох чоловіків, які збували наркотики на території Херсона. Під час обшуків у зловмисників вилучили наркотиків на суму понад 40 тисяч гривень. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

В ході проведення оперативних заходів поліцейські з’ясували, що 43-річний житель обласного центра організував канал постачання наркотичних речовин із сусідньої області. До своєї злочинної діяльності він залучив ще двох херсонців.

За словами начальника управління протидії наркозлочинності обласного главку поліції Андрія Денисьєва, всі зловмисники раніше судимі за наркозлочини. Організатор злочинної групи особисто виїжджав на автомобілі у сусідню область, де купував наркотичні речовини. У себе вдома він виготовляв ацетильований опій та передавав його своїм двом подільникам для продажу. Зловмисники збували «зілля» серед наркозалежних жителів Херсона. Під час чергової спроби збути наркотичні речовини, фігурантів затримали.

В ході проведення санкціонованих обшуків у зловмисників вилучили 400 мл ацетильованого опію, 50 мл ангідриду оцтової кислоти, 200 пігулок сильнодіючого лікарського засобу «Дімедрол», значну кількість медичних шприців, електронні ваги. Також вилучені мобільні телефони, які використовували підозрювані в своїй злочинній діяльності.

Наразі головний фігурант затриманий в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Усе вилучене направлено на дослідження в експертно-криміналістичний центр. Відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.307 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів». Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 6 до 10 років із конфіскацією майна.