На Херсонщині поліцейські повернули додому неповнолітню втікачку

5 лет назад 0

Вчора у другій половині дня в «Єдиний центр 102» поліції Херсонщини зателефонувала 21-річна жителька обласного центру. Вона розповіла, що в одній із соціальних мереж поширюється пост про допомогу в розшуку школярки з Голопристанського району, яка не з’являється додому. Проте жодних заяв про зникнення дитини до поліції не надходило. Працівники ювенальної поліції встановили особисті дані дівчини і протягом кількох годин встановили її місцезнаходження та повернули батькам. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Поліцейські встановили, що розшукується 15-річна учениця однієї зі шкіл м. Гола Пристань. В навчальному закладі правоохоронці дізналися дані її батьків та виїхали поспілкуватися з ними. Мати розповіла слідчо-оперативній групі, що напередодні ввечері в родині виник конфлікт, після чого дівчина пішла у невідомому напрямку.

Правоохоронці одразу ж почали встановлювати місцезнаходження неповнолітньої. В першу чергу поліцейські з’ясували з ким спілкується дівчина, де може перебувати і продовжили розшукові заходи. Через 3 години місцеперебування малолітньої втікачки було встановлено. Оперативний працівник і ювенальний поліцейський районного відділення поліції виявили дівчину на міській човниковій станції. Вона перебувала в компанії зі знайомими, з нею було все гаразд, жертвою злочину вона не стала.

Як розповів начальник відділу ювенальної превенції поліції Херсонщини Ярослав Шанько, з дівчиною була проведена профілактична бесіда. З її слів, вона не поверталася додому через сварку з батьком. На думку дівчини, він її незаслужено образив. Наразі поліцейські проводять перевірку. Якщо буде встановлено, що батьки порушили вимоги ст.150 Сімейного кодексу України «Обов'язки батьків щодо виховання та розвитку дитини», вони будуть притягнені до адміністративної відповідальності за ст.184 КУпАП.