На Херсонщині поліцейські протягом години розкрили вбивство

7 лет назад 0

 

В ході детального огляду місця події працівники поліції з’ясували, що тіло потерпілого на перехрестя принесли. Сліди волочіння привели оперативників до воріт домоволодіння, де проживає раніше судимий за майнові злочини чоловік. Під час огляду подвір’я поліцейські в різних місцях виявили садовий інвентар зі слідами крові. 32-річний власник домівки знаходився в стані алкогольного сп’яніння. Він розповів, що ввечері до нього в гості завітала компанія з числа чотирьох чоловіків та двох жінок. Серед них був і потерпілий. Всі разом вони тривалий час вживали спиртні напої.

Як розповів заступник начальника обласного главку поліції Микола Цап, поліцейські встановили особи всіх гостей, поспілкувалися з ними і протягом години встановили особу зловмисника. Ним виявився 33-річний місцевий житель. Чоловік тільки в березні звільнився з місць позбавлення волі, де 13 років відбував покарання за скоєння вбивства. З його слів, в ході вживання спиртного між ним та потерпілим виник конфлікт. Коли вони вдвох вийшли на подвір’я, підозрюваний почав бити молодика. Удари наносив по голові всіма предметами, що були на подвір’ї – лопатою, вилами, сапою. Коли потерпілий перестав дихати, зловмисник вирішив закопати тіло за містом. Але йому не вистачило сил і він залишив труп на перехресті.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст. 115 Кримінального кодексу України «Умисне вбивство». Підозрюваний затриманий в порядку ст. 208 Кримінального-процесуального кодексу України. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до п'ятнадцяти років.

Відділ комунікації поліції Херсонської області