На Херсонщині поліцейські виявили автомобіль з підробленим номером кузова

5 лет назад 0

В ході патрулювання автодороги Херсон-Джанкой-Керч неподалік від с. Великі Копані, інспектори групи швидкого реагування Олешківського відділення поліції за порушення Правила дорожнього руху зупинили легковий автомобіль «OPEL». Під час проведення звірки номерів агрегатів із записами у реєстраційному талоні, поліцейські помітили, що номер кузова вварений не в заводських умовах. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області

50-річний житель районного центру розповів поліцейським, що близько 2 років тому побачив в Інтернеті об’яву про продаж даного автомобіля. Ціна влаштувала чоловіка і він зустрівся з продавцем. Незнайомець отримав гроші та передав новому власнику автівки техпаспорт і ключі запалення. Перереєстровувати на себе транспортний засіб чоловік не став, доручення також не оформлював.

Автомобіль був доставлений на майданчик тимчасового утримання транспортних засобів. Реєстраційний талон на транспортний засіб вилучений і направлений на дослідження. Відкрите кримінальне провадження за ст. 290 Кримінального кодексу України «Знищення, підробка або заміна номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу». Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу в сумі від ста п'ятдесяти до двохсот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років. Триває досудове розслідування.