На Херсонщині поліцейські викрили наркоплантатора, який виростив конопель на 750 тис. гривень

6 лет назад 0

Під час проведення операції «Мак» у Генічеському районі працівники Управління протидії наркозлочинності спільно з працівниками слідчого управління викрили 35-річного чоловіка, який вирощував коноплю, потім переробляв її та готував до збуту. Поліцейські встановили, що наркоаграрій займався тільки елітними сортами коноплі. Господар ретельно доглядав наркорослини, до кожної був підведений крапельний полив. Під час обшуку на присадибній ділянці будинку підозрюваного поліцейські виявили 74 кущі конопель, які вже були підготовлені до збору.

Також на території домоволодіння поліцейські виявили спеціальне приміщення, яке чоловік використовував для вирощування та сушіння коноплі в осінньо-зимовий період. Тут же зберігалися добрива та інші речовини для прискорення росту конопель.

Як розповів начальник управління протидії наркозлочинності обласного главку поліції Андрій Денисьєв, підозрюваний замовляв насіння коноплі через мережу інтернет. Вартість одного насіння складала 6,5 Євро. Через тиждень він вже планував збирати врожай. Зі своєї наркоплантації зловмисник міг би отримати більше 30 кг «канабісу». Вартість вилучених наркотиків на «чорному ринку» складає близько 750 тисяч гривень.

Наразі зловмисник затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.310 Кримінального кодексу України «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель». Підозрюваному може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Відділ комунікації поліції Херсонської області