На Херсонщині поліцейські вилучили гранату у раніше судимого

6 лет назад 0

У Великоолександрівське відділення поліції надійшло повідомлення від жительки одного з сіл. Жінка розповіла, що на вулиці невідомий чоловік висловлюється у її адресу нецензурною лайкою та поводиться неадекватно. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

На місце події прибула група реагування патрульної поліції Великоолександрівського відділення поліції. Чоловіка доставили у сільраду для встановлення його особи. Ним виявився раніше судимий 47-річний місцевий житель, який на теперішній час не має постійного місця проживання та займається сезонними заробітками.

Під час поверхневого огляду в сумці чоловіка поліцейські виявили бойову гранату РГД-5 в розібраному стані, запал окремо від гранати. Чоловік пояснив, що гранату нібито знайшов два тижні тому на березі річки.

У район виїхали спеціалісти-вибухотехніки, які вилучили гранату та направили її на дослідження. Встановлюється походження боєприпаса.

Відкрите кримінальне провадження ч.1 за ст.263 Кримінального кодексу України "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами".