На Херсонщині поліцейські вилучили у чоловіка гранату РГД-5

6 лет назад 0

Під час проведення профілактичних заходів «Зброя та вибухівка» поліцейські вилучили у жителя Голопристанського району гранату РГД-6, а у жителя міста Нова Каховка вилучили 600 набоїв до автомата Калашникова.

48-річний житель Голопристанського району пояснив поліцейським, що гранату нібито купив у знайомого з метою самозахисту і не мав наміру використовувати її у протиправних цілях. Гранату РГД-5 вилучено та направлено на експертне дослідження. Відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами" (карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років).

У квартирі 42-річного жителя міста Нова Каховка оперативники вилучили 600 набоїв до автомата Калашникова. Чоловік виявився наркозалежним, неодноразово судимим за майнові злочини та незаконне зберігання зброї. Він пояснив, що патрони нібито вкрав у знайомого, разом з яким вживав алкогольні напої. За словами раніше судимого, патрони він зберігав без певної мети. Набої вилучено та направлено на дослідження, відкрите кримінальне провадження.

Правоохоронці продовжують проводити профілактичні заходи, спрямовані на виявлення та вилучення з незаконного обігу зброї, боєприпасів та вибухівки.

Шановні громадяни, якщо ви володієте інформацією про факти незаконного обігу зброї, боєприпасів та вибухових речовин, прохання повідомити до поліції за номером «102». Анонімність гарантується.

Відділ комунікації поліції Херсонської області