На Херсонщині поліцейські за добу розшукали двох хлопчиків, які втекли з будинку сімейного типу

4 года назад 0

Двоє вихованців будинку сімейного типу, віком 11 та 14 років, втекли з дому у невідомому напрямку ще 13 жовтня. Це сталося в одному з сіл Голопристанського району. Обидва хлопчики не мали мобільних телефонів. За попередньою інформацією, напередодні діти нібито посварилися з батьками. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

За вказівкою керівництва ГУНП була розгорнута широка пошукова операція, створені кілька розшукових груп з числа працівників відділу ювенальної превенції, Голопристанського, Скадовського й Олешківського відділень поліції, Новокаховського відділу поліції та обласного главку поліції. Заходи не припинялися ні на мить, тривали і вночі.

— Разом з єгерями та мисливцями працівники поліції перевірили понад 80 км лісового масиву, оглянули всі покинуті будівлі, опитали водіїв рейсових автобусів, які проходять повз село, де мешкали діти, — повідомив начальник відділу ювенальної превенції поліції Херсонщини Ярослав Шанько. – Ввечері 14 жовтня під час відпрацювання родинних зв’язків зниклих нам надійшла інформація, що неповнолітні можуть перебувати у матері старшого хлопця в одному з сіл Олешківського району. Під час перевірки це підтвердилося.

Поліцейські виявили хлопчиків в будинку рідної матері одного з них. Жінка позбавлена батьківських прав на сина. З неповнолітніми було все добре. Вони пояснили, що однією з причин втечі стали неприязні стосунки з членами родини, де всього виховуються 9 дітей.

У відношенні прийомних батьків буде складений адміністративний протокол за ст.184 «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей» Кодексу України про адміністративні правопорушення. Наразі вирішується питання про поміщення хлопчиків у центр соціально-психологічної реабілітації дітей. Також працівники поліції спільно з відповідними соціальними службами перевірять умови, в яких ростуть діти. Після чого буде вирішуватися питання щодо доцільності їх перебування в будинку сімейного типу.