На Херсонщині поліцейські затримали чоловіка за підозрою у вбивстві цивільної дружини

6 лет назад 0

Мешканка одного із населених пунктів Білозерського району повідомила в поліцію, що її брат можливо вбив свою співмешканку. В ході перевірки інформації поліцейські встановили, що десять днів тому підозрюваний в ході конфлікту спричинив жінці ножове поранення, вивіз вночі в лісосмугу та закопав. Затриманому загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 15 років.

В чергову частину Білозерського відділення поліції зателефонувала жителька одного із населених пунктів району. Жінка повідомила, що її 47-річний брат можливо вбив свою співмешканку. Слідчо-оперативна група виїхала поспілкуватися з заявницею.

Вона розповіла, що вже більше тижня не бачить співмешканки свого брата. При цьому чоловік під час спілкування з односельцями по різному пояснює її відсутність у селі. В один день він розповідає, що його 58-річна цивільна дружина раптово померла, в другий, що вона поїхала з незнайомцями, які запропонували заробити грошей. Тому заявниця припускає, що брат можливо вбив свою подругу.

Працівники поліції поспілкувалися з односельцями. Вони розповіли, що між чоловіком та співмешканкою майже щодня виникали сварки. Одна з жінок також повідомила, що кілька днів тому бачила, як сусід пізно ввечері з її подвір’я без дозволу брав господарський візок. Під час його огляду поліцейські виявили плями, схожі на кров.

За словами начальника Білозерського відділення поліції Юрія Прядка, раніше неодноразово судимий за майнові злочини чоловік згодом розповів працівникам поліції, що ввечері 15 грудня після сумісного вживання спиртних напоїв між подружжям виникла чергова сварка. В ході конфлікту він вдарив жінкуножему груди. Від отриманого поранення вона померла. Чоловік пішов до сусідки, взяв у неї візок, відвіз померлу в лісосмугу та закопав.

Підозрюваний затриманий в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст. 115 Кримінального кодексу України «Умисне вбивство» (карається позбавленням волі на строк від семи до п'ятнадцяти років). Вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу.

Відділ комунікації поліції Херсонської області