На Херсонщині поліцейські затримали грабіжника

7 лет назад 0

12 годин знадобилося працівникам поліцейської станції у курортному селищі Залізний Порт Голопристанського району, щоб встановити особу грабіжника та затримати його. Жертвою зловмисника став відпочивальник, у якого приблизно о 01:00 зловмисник зірвав з шиї золотий ланцюжок. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області

Потерпілий запам’ятав прикмети невідомого. Крім того, поліцейські переглянули відео з камер зовнішнього відеоспостереження, які встановлені у численних кафе на набережній. На відео оперативники побачили, що зловмисник слідкував за потерпілим та його дружиною майже годину, поки вони гуляли по узбережжю. Поліцейські склали орієнтування на розшукуваного, яке передали усім пішим та велопатрулям, попередили таксистів та водіїв рейсових автобусів. Особливо ретельно відпрацьовували автостанцію. Зловмисника затримали приблизно о 15:00, коли він намагався сісти у рейсовий автобус. Під час проведення огляду в кишені шортів зловмисника поліцейські вилучили золотий ланцюжок. Того ж дня потерпілий упізнав грабіжника та свій ланцюжок.

Затриманим виявився 36-річний безробітний місцевий житель, раніше не судимий. Він пояснив, що планував продати ланцюжок в обласному центрі. Наразі зловмисник перевіряється на причетність до скоєння інших злочинів на території курортного селища.

Відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.186 Кримінального кодексу України «Грабіж» (карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста двадцяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до чотирьох років).