На Херсонщині поліцейські затримали озброєних зловмисників

6 лет назад 0

О четвертій ранку у місті Каховка Херсонської області троє озброєних зловмисників у масках намагалися проникнути в будинок 30-річного підприємця. Господар у вікно побачив невідомих, у відповідь один з них з пістолета поранив чоловіка. На щастя, куля не зачепила життєво важливих органів. Зловмисники намагалися втекти на автомобілі, але працівники Каховського відділу поліції упродовж 15 хвилин заблокували їм виїзд та затримали.

Незважаючи на поранення, потерпілий вказав поліцейським напрямок, у якому втекли невідомі. На перехоплення озброєних злочинців вирушило кілька екіпажів сектору реагування патрульної поліції Каховського відділу поліції та слідчо-оперативна група.

— Під час відпрацювання міста в районі автовокзалу поліцейські помітили підозрілий автомобіль "ВАЗ-2101", до якого бігли троє невідомих, схожих за прикметами на зловмисників. Вони сіли в автівку та намагалися виїхати, — розповів заступник начальника Головного управління Національної поліції в Херсонській області Микола Цап. — Поліцейські автомобілі заблокували їм виїзд. Усіх затримали разом з водієм.

Під час обшуку в автомобілі поліцейські вилучили маски та травматичну зброю. Затриманими виявилися жителі Новотроїцького району, усі мають кримінальне минуле: судимі за крадіжки, угони та розбійні напади. Зловмисникам від 17 до 24-х років, двоє з них рідні брати.

Як пояснили затримані, вони приїхали у Каховку нібито розважитися. Але потім плани змінилися і вони намагалися проникнути у будинок місцевого жителя, який виявився підприємцем. Чоловіки не очікували, що господар прокинеться та подивиться у вікно. Після пострілу у бік потерпілого, зловмисники злякалися і втекли.

Наразі перевіряється інформація щодо причетності раніше судимих до скоєння інших злочинів на території області. Зловмисники затримані, вирішується питання щодо обрання їм міри запобіжного заходу. Відкриті кримінальні провадження за ст.125 Кримінального кодексу України "Умисне легке тілесне ушкодження" та ст.162 Кримінального кодексу України "Порушення недоторканності житла".

Відділ комунікації поліції Херсонської області