На Херсонщині поліцейські знайшли підлітка, який після сварки з опікунами втік з дому

6 лет назад 0

16-річного хлопця два тижні шукали ювенальні поліцейські та працівники Білозерського відділення поліції. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції області.

Його опікуни пояснили, що у них був конфлікт з підлітком, після якого він пішов з дому. Хлопець і раніше залишав місце проживання, але через добу завжди повертався. Цього разу він не виходив на зв'язок майже дві доби, після чого опікуни звернулися по допомогу в поліцію. 

"До пошуків хлопця ми активно долучили користувачів соцмереж, розмістивши орієнтування з фото втікача. Тож саме уважність та небайдужість громадян допомогли нам знайти підлітка в одному з сіл Білозерського району, де він наймався до людей на різні роботи", — повідомив начальник відділу ювенальної превенції обласного главку поліції Ярослав Шанько.

В поліцію зателефонувала жителька одного з сіл. Вона розповіла, що в село приїхав незнайомий хлопець, схожий на розшукуваного, який просить людей взяти його на роботу. За вказаною адресою виїхали ювенальні поліцейські і виявили, що бажаючим працювати і є розшукуваний підліток. З ним було все добре. Хлопець пояснив, що після сварки з опікунами поїхав до нових друзів. Вдень він наймався до місцевих жителів на роботу по господарству, а ввечері гуляв з товаришами. Поліцейські повернули хлопця додому. З ним та його опікунами проведено профілактичні бесіди. У відношенні опікунів складено адміністративні протоколи за ст.184 КУпАП «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей».