На Херсонщині поліція відкрила кримінальне провадження за незаконний видобуток піску

5 лет назад 0

Поліція Херсонщини продовжує вживати заходи з протидії незаконному видобутку надр. Так, вчора в різних районах області поліцейські припинили 2 факти незаконного завантаження транспортних засобів піском. Одному з громадян може загрожувати кримінальна відповідальність. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Під час патрулювання території Скадовського району увагу екіпажу групи швидкого реагування районного відділення поліції привернув трактор «Dong Feng» з причепом. Транспортний засіб знаходився в кар’єрі поблизу с. Гостроподолянське. В ході перевірки з’ясувалось, що водій навантажив у причеп пісок. Однак ніяких дозвільних документів на це у нього немає.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.240 Кримінального кодексу України «Порушення правил охорони або використання надр». Проводиться перевірка.

Цього ж дня працівники Великоолександрівського відділення поліції в місцевому кар’єрі виявили автомобіль «ЗІЛ». В ході огляду транспортного засобу з’ясувалось, що водій без дозволу місцевої влади завантажив у кузов для власних господарчих потреб 800 кг піску. Вантаж був вилучений, а зібрані матеріали – направлені в районну Державну екологічну інспекцію для складання протоколу про адміністративне правопорушення за ст.47 КУпАП «Порушення права державної власності на надра».