На Херсонщині понад 166 тис. осіб отримали медикаменти за програмою «Доступні ліки»

6 лет назад 0

Урядова програма «Доступні ліки» передбачає повну або часткову державну підтримку лікування осіб, що страждають на серцево-судинні захворювання, цукровий діабет ІІ типу та бронхіальну астму. На Херсонщині із затверджених коштів у сумі 27 204,3 тис. грн. на 01 липня профінансовано 13602,3 тис. грн. з яких використано 13 317,9 (98%).

Найбільше аптек залучено до програми в м. Херсон, Великоолександрівському, Новотроїцькому, Білозерському районах та м. Новій Каховці. Всього по 1 аптеці – у Верхньорогачицькому, Великолепетиському та Іванівському районах.

Наразі продовжує функціонувати механізм доставки лікарських засобів, що підлягають відшкодуванню за урядовою програмою, у сільську місцевість для хворих, які не можуть самостійно отримати необхідні медикаменти в аптечній мережі.

З початку поточного року по області було укладено 81 договір із суб’єктами господарювання різних форм власності, які здійснюють відпуск лікарських засобів. Медичні працівники з початку року виписали 330 480 рецептів на відшкодування вартості лікарських засобів. Відсоток отоварених рецептів складає 77,5% (256 227 рецептів) від виписаних. З початку року 166 298 осіб отримало лікарські засоби за програмою «Доступні ліки».