На Херсонщині посадовець однієї з сільських рад викритий у вимаганні хабаря

5 лет назад 0

Учора в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України працівники слідчого управління обласного за оперативним супроводженням управління захисту економіки в Херсонській області під процесуальним керівництвом прокуратури області викрили на отриманні хабаря посадову особу однієї з сільських рад Великолепетиського району. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Підозрюваний вимагав від підприємця неправомірну вигоду в розмірі 20000 гривень за винесення питання на розгляд сесії сільської ради щодо відновлення водопостачання до молокоприймального кооперативу.

Поліцейські задокументували факт одержання частини суми — 10000 гривень. Неправомірну вигоду він приховано отримав, у якості благодійного внеску, на рахунок підконтрольного йому підприємства.

Як повідомив заступник начальника слідчого управління ГУНП в Херсонській області Віктор Баранецький, підозрюваному може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.