На Херсонщині правоохоронці викрили голову об’єднаної територіальної громади на хабарі в 100 тисяч гривень

5 лет назад 0

Сьогодні слідчими обласного главку поліції та працівниками Управління захисту економіки в Херсонській області під процесуальним керівництвом військової прокуратури Херсонського гарнізону Південного регіону України був задокументований факт отримання неправомірної вигоди головою однієї з об’єднаних територіальних громад у Білозерському районі. Посадовця затримали після здійснення перерахування на банківський рахунок грошових коштів та передачі квитанцій про сплату 100000 гривень за виділення земельної ділянки на території ОТГ. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Оперативники Управління захисту економіки в Херсонській області отримали інформацію, що голова однієї ОТГ у Білозерському районі вимагає неправомірну вигоду з приватного підприємця. Як з’ясували поліцейські, підприємець звернувся до посадовця з проханням виділити земельну ділянку для розміщення на території громади сонячних батарей. Чиновник пообіцяв прискорити проведення громадських слухань та посприяти позитивному вирішенню питання про виділення земельної ділянки загальною площею 10 га. Проте свою допомогу голова ОТГ оцінив в суму 100 тисяч гривень.

Як розповів заступник начальника поліції Херсонщини Микола Вербицький, в рамках кримінального провадження, відкритого за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою», сьогодні правоохоронці задокументували протиправну діяльність посадовця і затримали його після отримання квитанцій про перерахунок грошових коштів на вказаний підозрюваним банківський рахунок. Наразі проводяться обшуки та інші першочергові слідчі дії. Вирішується питання щодо затримання голови ОТГ в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу.