На Херсонщині пригальмували відключення аналогового телебачення

6 лет назад 0

Нещодавно відбулася прес-конференція щодо відключення аналогового телебачення, яку провели члени Нацради з питань телебачення та радіомовлення. Нагадаємо, що згідно з постановою Кабінету міністрів від 13 червня, до 31 серпня усі області мали відмовитися від аналогового ТБ. Враховуючи вищесказане до відключення аналового телебачення в Україні залишився один день.

За словами члена Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергія Костинського, попри нововведення, аналогове мовлення на Херсонщині поки що не відключатимуть у Чаплинці, Каланчаку, Скадовську, Лазурному, Генічеську, Новотроїцькому та Чонгарі. Окрім цього, аналогові сигнали суспільного телебачення (UA перший, та UA Крим) та місцева «Скіфія» залишаються по всій області.

Представники ради з питань ТБ і радіомовлення закликали суспільство не гаяти часу та заздалегідь подбати про перехід. Альтернативою аналоговому мовленню вважаються: тюнери, кабельне телебачення, інтернет-ТБ та с упутникові сигнали українських каналів.