На Херсонщині прикордонники припинили незаконний вилов риби на суму близько півмільйона гривень

7 лет назад 0

Прикордонники Бердянського загону спільно із взаємодіючими структурами продовжують здійснювати контроль за збереженням природних ресурсів в акваторії Азовського моря в межах контрольованих прикордонних районів.

Так, учора оперативні співробітники Азово-Чорноморського регіонального управління спільно із прикордонниками від відділу «Генічеськ» на озері Сиваш, неподалік населеного пункту Приозерне, виявили двох громадянина, які займалися виловом водних біоресурсів на маломірному плавзасобі типу «Казанка». Під час спілкування прикордонники встановили, що «рибалки» не тільки порушили прикордонний режим, здійснивши вихід на човні поза пунктом базування, а й за допомогою 6 сіток- «путанок» встигли наловити 1015 особин сімейства кефалевих та 49 піленгасів. Загальна сума збитку державі склала 487368 тисяч гривень.

Рибу та знаряддя лову прикордонники встановленим порядком передали представникам Азовського рибоохоронного патруля.

На власника човна військовослужбовці склали протокол за ст. 202 КУпАП, а за фактом незаконного вилову водних біоресурсів направили повідомлення про виявлення кримінального правопорушення за ч.1 ст. 249 КК України (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).

Прес-служба Бердянського прикордонного загону