На Херсонщині продовжується боротьба з браконьєрством

6 лет назад 0

За інформацією управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Херсонській області (Херсонрибохорона) в лютому 2018 року було проведено 46 рибоохоронних рейдів на водних об’єктах області. Про це було повідомлено сьогодні, 14 березня, на засіданні оперативного штабу із забезпечення протидії браконьєрству на водних об’єктах області, яке провів заступник голови облдержадміністрації Андрій Балонь, повідомляє прес-служба ОДА.

Також на заході було відзначено, що державними інспекторами Херсонрибохорони викрито 108 порушень Правил рибальства, затримано 76 порушників, по 52 справам нараховано збитки на суму 55,66 тис. грн. Виявлено та вилучено 190 одиниць заборонених знарядь лову на 448 кг водних біоресурсів. Також виявлено 19 фактів незаконної реалізації риби, складено 12 протоколів про адміністративне правопорушення, за якими вилучено 215 кг водних біоресурсів.

Нагадаємо, 21 лютого 2018 року розпорядженням голови облдержадміністрації № 113 створено оперативний штаб із забезпечення протидії браконьєрству на водних об’єктах області. Вже 23 лютого затверджено план спільних заходів щодо запобіганню браконьєрству, а з 26 лютого поточного року запрацювала гаряча лінія оперативного штабу, на яку поступило 5 звернень, із яких 2 стосувалися браконьєрської діяльності.