На Херсонщині проводиться операція «Візит»: громадяни знайомляться з дільничними поліцейськими

5 лет назад 0

Хто з працівників поліції за своїми службовими обов'язками найбільш наближений до населення? Звісно – дільничні офіцери поліції. Коло їх обов'язків дуже широке, але головна мета роботи — профілактика правопорушень і операція «Візит» спрямована саме на допомогу людям, на попередження злочинів та правопорушень. Мета «Візиту» — відвідати кожен будинок, підприємство, навчальний заклад, поспілкуватися з людьми, дізнатися про їхні проблеми, допомогти в межах компетенції, а також вручити людям візитівки зі своїми контактними даними. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

— Громадяни повинні знати своїх дільничних в обличчя, до кого можна звернутися по допомогу, що дільничний поліцейський їх вислухає, дасть пораду, у рамках своєї компетенції допоможе вирішити проблеми, — прокоментував профілактичні заходи заступник начальника Управління превентивної діяльності поліції Херсонщини Віталій Валяєв. – Сподіваються, що ця профілактична робота допоможе попередити вчинення правопорушень і встановити з населенням більш тісний контакт.

Особливу увагу під час операції «Візит» дільничні приділяють людям похилого віку. Поліцейські розповідають їм, як не стати жертвами шахраїв, які запобіжні заходи допоможуть уберегтися від зловмисників, закликають не замовчувати факти домашнього насильства. А щоб пенсіонери не забули інформацію, дільничні роздають їм інформаційні пам’ятки профілактичного характеру «Як не стати жертвою шахрайських дій» та «Протидія домашньому насильству».