На Херсонщині рятувальники спільно з іншими структурами допомагали громадянам долати наслідки складних погодних умов

6 лет назад 0

З 22 по 26 січня у результаті погіршення погодних умов через сильний снігопад, хуртовину та ожеледицю виникло ускладнення дорожнього руху на автошляхах області. Про це повідомляє ГУ ДСНС України у Херсонській області.

Для подолання цієї ситуації, допомагаючи водіям та пасажирам на засніжених дорогах, самовіддано працювали підрозділи обласної служби ДСНС спільно із органами влади, Облавтодором, Національною поліцією, підрозділами ЗСУ. Завдяки такій злагодженій співпраці вдалося не допустити довготривалих заторів на дорогах області.

За час ускладнення погодних умов для оперативного надання допомоги в буксируванні транспортних засобів на території області було задіяно від обласної служби ДСНС 196 чоловік особового складу і 97 одиниць техніки, від Облавтодору 158 працівників і 129 одиниць техніки.

Загалом відбуксировано 758 транспортних засобів, серед яких фури, вантажівки, легковики, автобуси, карети швидкої допомоги та навіть шкільний автобус. Надано допомогу сотням громадян.

Зокрема, у перший день негоди ввечері 22 січня на об’їзній дорозі за м. Херсоном у районі автозаправної станції «Авіас» одну з потужних вантажівок розвернуло на підйомі і це стало причиною припинення руху інших автомобілів. Тоді більше 10-ти машин було відбуксировано рятувальниками за допомогою спецтехніки і через декілька годин рух вдалося відновити. Цього ж вечора до Служби порятунку «101» м. Скадовськ надійшла інформація про те, що в районі села Таврія застряг у сніговому переметі на сільській дорозі рейсовий автобус «Еталон» з 11-ма пасажирами, що прямував з Херсона в Скадовськ. Рятувальники не просто витягнули автобус із снігового замету, а й тягнули його майже 40 км до в’їзду у Скадовськ по засніженій дорозі.

Вже 23 та 24 січня найбільш напружена ситуація склалась на трасі Одеса – Мелітополь біля села Зірка Горностаївського району, на автошляхах біля сіл Дудчани Нововоронцовського району, Нижні Торгаї Нижньосірогозького району, Чорнянка та Цукури Каховського району, Новознам’янка Верхньорогачицького району, в урочищі Шилова Балка Бериславського району.

Зокрема, опівдні 24 січня біля м. Нова Каховка перед Каховською ГЕС розвернуло вантажівку, в якій знаходилося 28 тонн олії. У результаті було перекрито одну смугу дорожнього полотна. Після того, як представники фірми-власника транспортного засобу перекачали олію помпою в іншу ємність, рятувальники за допомогою жорсткого зчеплення витягнули вантажівку з замету, а представники відділу поліції забезпечували реверсний рух транспорту.

Слід зазначити, що рятувальники весь цей час несли вахту на найбільш складних ділянках автодоріг. У цих місцях були розгорнуті КУНГи, де мали змогу зігрітися та випити гарячого чаю громадяни, які опинилися у сніговому полоні. Не стояли осторонь цих проблем голови окремих селищних рад, і за необхідності надавали потужну сільгосптехніку.