На Херсонщині розмило 10 метрів чорноморського узбережжя

6 лет назад 0

Про це сьогодні розповів заступник голови ОДА Євген Рищук під головуванням якого відбулось засідання робочої групи щодо реалізації проекту з розбудови узбережжя Чорного та Азовських морів Херсонської області.

У ході засідання було розглянуто план заходів з реалізації проекту з розбудови узбережжя Чорного моря в Голопристанському районі та джерела інвестицій для проведення берегоукріплення.

«Щоб залучити інвестора для розбудови узбережжя нам необхідно зробити декілька кроків у підготовці до реалізації цього проекту. По-перше, запланувати роботи з берегоукріплення. По-друге, створити план і програму розвитку узбережжя», — зазначив Євген Рищук.

Вирішити питання берегоукріплення пропонується за рахунок участі у грантових програмах і конкурсах проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватись за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку та коштів державного бюджету отриманих від ЄС.

Також від ОДА буде направлено письмове звернення до народних депутатів України, які представляють Херсонщину щодо лобіювання питання затвердження закону, завдяки якому буде профінансовано берегоукріплення в області з державного бюджету на суму більше 19 млн грн.

Обговорення триватимуть й надалі, тому наступного тижня відбудеться чергове засідання робочої групи.

Прес-служба Херсонської ОДА