На Херсонщині розпочався місячник добровільної здачі зброі

4 года назад 0

Як розповів начальник відділу дозвільної системи обласного главку поліції В’ячеслав Лиховид, в перший день проведення заходів жителі Херсонщини добровільно здали в поліцію 26 мисливських рушниць, 1 пістолет, 2 гранати, 2 запали, 1 міну, 916 патронів, серед яких 616 набоїв до зброї армійських зразків та майже 300 – до мисливської зброї. А також гладкоствольні мисливські рушниці з метою подальшого оформлення на своє ім’я. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Як приклад, мешканець Чаплинського району приніс до поліції пістолет, який знайшов на дорозі коли повертався додому з польових робіт. Житель Горностаївського району здав у поліцію мисливську рушницю, яку знайшов на горищі свого будинку, а херсонець знайшов на смітнику патрони та також здав їх до поліції.

Поліція нагадує, що за незаконне володіння чи зберігання зброї передбачене позбавлення волі строком від 3 до 7 років. Але, якщо впродовж жовтня громадяни добровільно здадуть в поліцію зброю, боєприпаси або вибухові речовини, які зберігаються у них незаконно, то вони звільняються від кримінальної відповідальності.