На Херсонщині розпочався сезон збирання грибів

6 лет назад 0

З приходом дощів та осені на Херсонщині розпочався сезон «тихого полювання». Так вже сотні грибників почали збір грибів. Натомість, лікарі застерігають, що гриби – це досить небезпечний продукт і його потрібно збирати та вживати з розумом.

«Отруєння бувають кожного року, оскільки завжди можна переплутати гриби.  Особливо у нас часто плутають їстівні гриби з блідою поганкою. Навіть грибники з досвідом, які вже не перший рік збирають гриби, допускають помилки. Через незнання, з отруєнням до лікарні лягають цілі родини», — говорить заступник головного лікаря з медичної частини Херсонської обласної лікарні Ігор Полюх.

Перші симптоми отруєння грибами: блювота, біль у шлунку, діарея, температура. Минулого року у Херсонській обласній лікарні було 4 пацієнти, які потрапили до лікарні через отруєння.

Наостанок лікар наголосив на тому, що при отруєнні не потрібно займатися самолікуванням, а слід одразу звернутися за кваліфікованою медичною допомогою.

«Перша медична допомога – це негайно відвезти постраждалого до лікарні, оскільки в домашніх умовах неможливо правильно провести промивання шлунка. Потрібна кваліфікована медична допомога, а саме промивання зондом та подальше лікування симптом», — додає Полюх.

Антон Костюк