На Херсонщині щодня палають екосистеми

7 лет назад 0

В області встановилась суха та спекотна погода, а отже все частіше пожежно-рятувальним підрозділам доводиться виїжджати на займання сухостоїв. Вчора, 22 червня, сталось більше 10-ти пожеж пов’язаних з горінням сухої трави. Про це повідомляє ГУ ДСНС України у Херсонській області.


Так, у селі Дарівка Скадовського району вогнеборці ліквідували горіння на площі 1 га. У селищі Геологів Корабельного району м. Херсон рятувальники вчасно загасили займання на площі 0, 018 га. У цьому випадку вогонь підбирався вже до приватної садиби, пошкоджено лише дерев’яний паркан. У Каховському районі горіло на 3 км траси Каховка – Генічеськ на площі 0,025 га, а у Скадовському районі на 8 км автошляху Дар’ївка – Каланчак на площі 0,6 га. Майже 2 га трави вигоріло на землях Райської сільради м. Нова Каховка.

Рятувальники нагадують про необхідність дотримання правил пожежної безпеки у пожежонебезпечний період: стежити за відкритим вогнем, не кидати недопалки, упорядковувати власні обійстя та населені пункти від сухої рослинності.