На Херсонщині суд не підтримав клопотання поліції про поміщення підозрюваного в скоєнні смертельної ДТП під варту

4 года назад 0

Нагадаємо, вранці 5 лютого на об’їзній дорозі м. Нова Каховка в результаті зіткнення трьох автомобілів загинув водій одного з них. Водій-винуватець з місця пригоди втік. Впродовж 30 хвилин поліцейські розшукали транспортний засіб. Як з’ясувалося, водій перебував за кермом у нетверезому стані. Слідчі обласного главку поліції затримали 27-річного чоловіка в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України та направили в суд клопотання про обрання йому міри запобіжного заходу в вигляді тримання під вартою. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Як повідомив начальник відділу слідчого управління обласного главку поліції Дмитро Думанський, незважаючи на обтяжуючі обставини, суд не підтримав клопотання та обрав підозрюваному міру запобіжного заходу в вигляді домашнього арешту в нічний час. Також суддя не ухвалив й подання слідчого про позбавлення водія права керування транспортними засобами на час проведення досудового розслідування.

Наразі прокуратурою готуються апеляційні матеріали про відміну даної ухвали суду для прийняття суддею безальтернативного рішення – тримання підозрюваного під вартою.