На Херсонщині триває боротьба з браконьєрами

6 лет назад 0

Прикордонники продовжують заходи  по дотриманню режимних заходів в контрольованих прикордонних районах. Учора ввечері в ході реалізації інформації щодо можливого незаконного вилову водних живих ресурсів, оперативні співробітники Азово-Чорноморського регіонального управління та прикордонники відділу «Генічеськ» виявили три мішки з рибою. Незаконний вилов знаходився на березі Азовського моря в районі населеного пункту Генічеськ біля одного із причалів.

У мішках знаходилось 16 рибин осетра російського, який занесений до Червоної книги, та 10 рибин камбали Калкану. Загальна сума збитків державі оцінюється у майже один мільйон гривень.

На місце події прикордонники одразу викликали представників рибоохоронного патруля та Національної поліції. На даний час правоохоронцями проводяться невідкладні слідчі заходи щодо встановлення кола причетних осіб до протиправної діяльності.

Водні ресурси встановленим порядком вилучені, а прикордонники направили до поліції повідомлення щодо виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого статтею 249 ККУ «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом».

Державна прикордонна служба України