На Херсонщині відбулися перші в цьому році заняття підрозділів територіальної оборони

6 лет назад 0

17 лютого на Херсонщині відбулися перші в цьому році заняття підрозділів територіальної оборони області. Традиційно на зборових навчаннях військовозобов’язані пройшли підготовку в декілька етапів, а саме теоретичний та практичний, мали змогу відпрацьовувати навички зі стрільби, надання медичної допомоги, тактичної підготовки, дії підрозділу в обороні та наступі. Крім того, у цей день заняття пройшли у Бериславському районі. Загалом у сьогоднішніх навчаннях підрозділів територіальної оборони області взяли участь близько 200 осіб.

Загалом навчання за програмою, яка була відпрацьована спільно із Генеральним штабом, пройшли 21 загін тероборони, проведено більше 50 занять, підготовлено біля 5300 військовозобов’язаних, з них біля 300 офіцерів.

Виконання заходів зборів дозволило на практиці у реальному часі провести оповіщення та збір приписного складу загонів оборони, сформувати військові підрозділи та згуртувати їх в ході спільного навчання на військовому полігоні та надати первинні знання із військової справи, необхідні для виконання завдань за призначенням.

Херсонська ОДА