На Херсонщині відкрилась фотовиставка відомих хорватських митців

6 лет назад 0

20 липня вперше у Херсонському обласному художньому музеї ім. О. О. Шовкуненка урочисто відкрили виставку «Спалах різноманітності» двох хорватських авторів – Маріо Ромулича та Дражена Стойчича, яку презентував Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Хорватія в Україні пан Томіслав Відошевіч. Про це повідомляє прес-служба Херсонської ОДА.

Виставка складається з 40 художніх фотографій з пейзажами та міськими видами Хорватії. Її було представлено також у галереях та музеях Бельгії і Австрії. Маріо Ромулич та Дражен Стойчич – відомі фотографи з м. Осієк що в Хорватії. Митці співпрацюють більше семи років.

Повноважний Посол Томіслав Відошевіч подякував за гостинний прийом на Херсонщині.

«Мені дуже приємно, що сьогодні ця чудова виставка відкрилася у вашому місті, тому що Херсон і Україна – це Європа. Я надзвичайно вражений вашим регіоном та професійною командою керівництва області, де є дивовижне поєднання мудрості, досвіду і ентузіазму для того щоб рухатися далі. І я хочу від Уряду Хорватії та Європейського Союзу передати вітання мегакультурній Херсонщині», — наголосив Томіслав Відошевіч.

Автори фотовиставки, зокрема, створили мультимедійний проект «Осієк, історія одного кохання», який став найкращою фотомонографією міста Осієк та першим у низці їх мультимедійних проектів. Розповідаючи про створення 40 робіт своєї виставки «Спалах різноманітності» автори зазначили, що «Хорватія за площею є трохи більша за Нідерланди, Данію, Словаччину чи Коста-Ріку, але менша за полярний архіпелаг Шпіцберген, який належить Норвегії. Проте, її 56,500 квадратних кілометрів мають унікальний різноманітний ландшафт. Фотографії цієї виставки є кращий спосіб, щоб підготувати відвідувачів до такого спалаху різноманіття».

Зазначимо, виставку «Спалах різноманітності» в Херсонському обласному художньому музеї ім.О.О.Шовкуненка можуть відвідати усі бажаючі протягом наступних двох тижнів.