На Херсонщині відшкодують закупівлю препаратів для діабетиків на суму більше 20 млн грн

6 лет назад 0

В Україні визначено 11 категорій хворих на діабет, яким компенсуються (повністю або частково) витрати на придбання препаратів інсуліну. Віднесення осіб допевної категорії здійснюється лікарем-ендокринологом із занесенням даних до медичної карти хворого на діабет та реєстру пацієнтів, що потребують інсулінотерапії.

За відшкодування вартості таких препаратів аптекам на Херсонщині відповідає комунальний заклад "Обласна база спеціального медичного постачання" Херсонської обласної ради, яку визначено розпорядником коштів.

Як повідомив нам директор установи Сергій Устименко, за державною програмою на Херсонщині заключено договорів на суму 20 млн 718 тис грн. Аптеки самі закуповують необхідні препарати і звітують про те, скільки і за якою ціною (або на безоплатній основі) відпустили препаратів інсуліну за рецептами. Після цього комунальний заклад перевіряє вартість препаратів, щоб вони не перевищували допустиму у Державному реєстрі цін і відшкодовують кошти на придбання препаратів аптекам області.