На Херсонщині виявили перших порушників на курортах

3 года назад 0

Під безпосереднім керівництвом заступника начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Наталії Невдах фахівці відомства не лише проводять роз’яснювальну роботу з питань застосування РРО, а й контролюють дотримання суб’єктами господарювання вимог законодавства щодо цього.

В основному, податківців цікавить діяльність суб’єктів господарювання у сфері ресторанного господарства та торгівлі підакцизними товарами.

Особлива увага ревізорів приділяється саме представникам бізнесу, які застосовують РРО з середньомісячним виторгом менш як 5 тис. гривень, адже кожен господарський об’єкт потребує на своє утримання щонайменше 9 тис. гривень. Це витрати на орендну плату, придбання дозвільних документів, оплату праці найманих працівників, комунальних послуг, обслуговування касової техніки та іншого обладнання тощо.

Так, у червні ревізори провели низку фактичних перевірок платників податків на узбережжі Херсонської області. Під час перевірок було встановлено 2 факти безліцензійної торгівлі, 4 випадки здійснення торгівлі алкогольними напоями у не визначеному місці торгівлі (а саме за відсутності РРО/ПРРО). За наслідками перевірок застосовано майже 90 тис. гривень штрафних (фінансових) санкцій, у тому числі за кожний факт відсутності РРО по 6,8 тис. гривень.

Наразі зусилля податківців Херсонщини спрямовані на створення рівних умов для ведення бізнесу, а для цього і підприємці мають працювати лише у правовому полі. Кожен платник може бути впевнений, що податкова є партнером чесного бізнесу та готова завжди надати інформаційно-роз’яснювальну допомогу в разі виникнення складнощів під час практичного застосування норм податкового законодавства. Робота у даному напрямку триває.

Пресслужба Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі