На Херсонщині водій намагався вивезти до Криму понад 26 тисяч цигарок

7 лет назад 0

10 лютого 2017 року, в рамках операції «Рубіж-2017» та «Акциз-2017», в зоні митного контролю на КПВВ «Чонгар» митниками та співробітниками УВБ ГУ ДФС у Херсонській області викрито спробу незаконного переміщення понад 26 тис. цигарок. Про це повідомляє Херсонська митниця ДФС.



Контрабандний товар був захований у конструктивних порожнинах транспортного засобу «Mercedes-benz», в якому громадянин України намагався незаконно вивезти до ВЕЗ «Крим» цигарки.

Під час митного контролю у працівників митного поста «Чонгар» виникла підозра щодо переміщення прихованих від митного контролю товарів. При огляді автомобілю, митниками було виявлено 26 тис. цигарок елітних марок (Parliament, Sobranie, Marlboro та ін.) з фільтром з марками акцизного збору України.

Так, громадянин України вчинив дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з використанням засобів або способів, що утруднюють виявлення таких товарів. За цим фактом складено протокол про порушення митних правил за статтею 483 ч. 1 Митного кодексу України. Цигарки та автомобіль вилучено. Їх вартість буде встановлено додатково. Справу скерують до суду, який і визначить покарання.