На Херсонщині водна поліція виявила браконьєрські сітки з уловом на суму понад 7,5 млн гривень (фото)

6 лет назад 0

У рамках операції «Нерест» співробітники водної поліції на території Чорноморського біосферного заповіднику виявили браконьєрські сітки та ятеря з живою рибою та іншими цінними представниками фауни. Поліцейські встановлюють власників вилученого майна для притягнення їх до відповідальності.

2 травня під час рейду по Тендрівській косі на Херсонщині поліцейські виявили та вилучили знаряддя браконьєрського промислу – 56 креветкових ятерів та понад кілометр рибальських сіток.

На цей час власники вилученого майна встановлюються для подальшого притягнення до відповідальності. Також поліцейськими встановлено, що на момент рейду охорона водних ресурсів заповідної зони не здійснювалась. 

У сітки зловмисників потрапили 450 скатів, понад півтори тони креветок, 200 бичків, 100 крабів, 48 калканів, дві білуги та осетер. Частина виловлених видів внесені до Червоної книги України.

Правоохоронці звільнили та випустили у море всі водні живі ресурси. Відтак водна поліція запобігла завданню збитків екофонду країни на суму понад 7,5 мільйонів  гривень.

Департамент комунікації Національної поліції України