На Херсонщині у лютому стали дорожчими риба, фрукти та хліб

6 лет назад 0

Ціни на продукти харчування та безалкогольні напої у лютому підвищились на 1,3%. Найбільше (на 5,7%) подорожчали фрукти. На 3,1–1,2% стали дорожчими риба та продукти з риби, яловичина, хліб, борошно пшеничне, безалкогольні напої, свинина, масло. Овочі стали більше коштувати на 1,2%, а саме: капуста білокачанна подорожчала на 16,3%, буряк – на 15,5%, морква – на 11,1%, картопля – на 9,0%, цибуля ріпчаста – на 0,7%; при цьому помідори та огірки подешевшали на 9,5% та 9,4% відповідно. 

Крім того, на 0,9–0,1% зросли в ціні цукор, макаронні вироби, сир і м’який сир (творог), олія соняшникова, молоко, кисломолочна продукція. Водночас на 4,5–0,8% подешевшали крупи гречані, рис, м'ясо птиці, яйця, сметана.

Тютюнові вироби зросли в ціні на 2,0%, алкогольні напої – на 0,3%.

Також у звітному місяці продовжували зростати ціни (тарифи) на житлово-комунальні послуги. Зокрема, плата за утримання будинків та прибудинкових територій підвищилась на 7,0%, каналізацію – на 5,5%, плата за оренду житла – на 4,4%, водопостачання – на 2,5%.

На 2,3–0,4% подорожчали предмети домашнього вжитку, побутова техніка та поточне утримання житла, товари (послуги) у сфері охорони здоров’я, різні товари та послуги, послуги відпочинку та культури, послуги закладів освіти, послуги зв’язку, послуги ресторанів та готелів.

Головне управління статистики у Херсонській області