На Херсонщині з початку року поліцейські склали 255 протоколів на батьків за неналежний догляд зі дітьми

5 лет назад 0

Працівники ювенальної превенції спільно зі службою у справах дітей та соціальними працівниками перевірили на цьому тижні родини, яким рекомендували покращити санітарно-гігієнічні умови в помешканнях, забезпечити малюків теплим одягом та подбати про їх розвиток: купити книжки, засоби для малювання та інші необхідні для розвитку і навчання дітей речі. За результатами перевірки з’ясувалося, що не всі родини виконали рекомендації. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

В Херсоні ювенальні поліцейські та служба у справах дітей перевірили умови проживання дітей в родині, де виховується 2-річна дівчинка. З’ясувалося, що дитина потребувала лікування, у неї на тілі був висип, але батьки не надали цьому значення і за медичною допомогою не звернулися. Зважаючи на загрозу здоров’ю дитини, дівчинку вилучили з родини та помістили в лікарню, де їй надається необхідна допомога. На матір дівчинки складено адміністративний протокол за неналежне виконання батьківських обов'язків.

У Великоолександрівському районі поліцейські разом з соціальним працівником відвідали дві родини, в одній з яких виховуються 5 дітей, в іншій троє. Перевіряльники побачили, що після їх останнього візиту в будинках нічого не змінилося: в кімнатах був безлад, діти голодні та недоглянуті, приміщення не обігрівалися. На батьків були складені адміністративні протоколи за ст.184 «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей» Кодексу України про адміністративні правопорушення.

У місті Нова Каховка після відвідування родини, де виховується троє дітей, за неналежні санітарно-гігієнічні умови в будинку ювенальні поліцейські склали адміністративний протокол. До адміністративної діяльності притягнули і батьків з Берислава та Олешок, у яких діти шкільного віку не забезпечені ні книжками, ні зошитами, ні канцелярським приладдям.

Як повідомив начальник відділу ювенальної превенції обласного главку поліції Ярослав Шанько, з початку року працівники поліції склали 255 адміністративних протоколів на батьків, які неналежним чином доглядають зі дітьми. Всього в області на обліку перебуває 2800 родин, які опинилися у складних життєвих обставинах, у них виховується 4600 дітей.