На Херсонщині замість аліментів батько віддає дітям квартиру

6 лет назад 0

Державні виконавці Скадовського РВ ДВС ніяк не могли стягнути борг по аліментам — на загальну суму327564гривень — з чоловіка, що мав двох дітей оскільки після розлучення з дружиною він їздив на заробітки до столиці та у Росію і лише зрідка з'являвся в рідному місті. Матеріально дітям не допомагав, аліменти не платив… Лиш раз на декілька років подарунки на день народження чи на Новий рік.

Державні виконавці в ході перевірки встановили, що боржник володіє на праві власності ½ частиною 3-х кімнатної квартири у м.Скадовськ, і коли чоловік приїхав черговий раз, державні виконавці здійснили опис зазначеної квартири та наклали арешт. Окрім того, попередили про кримінальну відповідальність за умисне невиконання рішення суду.

Після цього боржник вирішив знайти компроміс з колишньою дружиною. Коли державний виконавець вкотре викликав боржника до виконавчої служби той повідомив, що готовий розстатися зі своєю часткою в квартирі в рахунок погашення боргу.

Колишня дружина чоловіка залюбки погодилась на таку угоду. Таким чином, частка в квартирі у відповідності до вимог Закону України «Про виконавче провадження» перейде до дітей неплатника, а той позбудеться необхідності виплачувати борг по аліментах.«Це один з тих випадків, коли боржники замислюються про подальшу долю своїх синів і дочок. Для юстиції це важлива складова роботи, оскільки гроші йдуть на користь дітей. У Херсонській області завдяки активній боротьби з неплатниками аліментів, шляхом проведення рейдів, з початку грудня від 150 стягувачів аліментів надійшли заяви про повернення виконавчих документів без виконання оскільки вони на перше місце поставили інтереси дитини», — розповів начальник Головного територіального управління юстиції у Херсонській області Костянтин Хутковський.

Головне територіальне управління юстиції у Херсонській області