На ХКТС вимагають підвищення вартості проїзду до 12 гривень

3 года назад 0

Чиновники Херсонської міськради розпочали перевірки роботи громадського транспорту. Зокрема, маршруток. Про це повідомили на сайті міської ради. Загін чиновників перевірив роботу автобусів на маршруті №25.

Начальниця відділу транспорту Марина Плотнікова зазначила, що саме на роботу водіїв КП “Херсонкомунтранссервіс” надходять чисельні скарги від жителів села Молодіжне.

“У ході перевірки встановлено, що замість шести автобусів на маршрут вийшло лише два”, – повідомили в міськради.

Заступник директора КП «Херсонкомунтрансервіс» з експлуатації Дмитро Мірошник назвав причини такої ситуації. За його словами, це незадовільний технічний стан автобусів, низька заробітна плата у водіїв (близько 7-8 тис. грн) та відсутність пасажирів, особливо у денний час.

«Ми не маємо змоги забезпечити належну роботу маршруту з декількох причин: перша – це дефіцит кваліфікованих водіїв із відкритими категоріями, потім – незадовільний стан доріг, що призводить до частого виведення з ладу автобусів та вимушеної зупинки на ремонт. Окрім цього, він нерентабельний, адже протяжність маршруту – 22 км, а вартість проїзду всього 6 гривень. При відсутності пасажирів маршрут зазнає збитків», – пояснює начальниця відділу експлуатації КП «Херсонкомунтрансервіс».

На “ХКТС”, на фоні цієї інформації, заявили про необхідність підвищення вартості проїзду до 10-12 гривень. За словами чиновників, причини тому вартість запчастин, витратних матеріалів та пального. Щоправда водії “ХКТС” та працівники комунального підприємства так і не змогли відповісти на питання щодо середніх витрат пального на рейс.

Чи готується проект рішення про підвищення вартості проїзду в маршрутках, поки невідомо. Але чиновники, схоже, вирішили “забити” на проблеми “чорної бухгалтерії” на комунальному підприємстві та інші порушення перевізником.