На кордоні з Кримом розгорнули найбільший прапор України

6 лет назад 0

З нагоди Дня Соборності України на кордоні з тимчасово окупованою територією Автономної Республіки Крим біля контрольно-пропускного пункту «Каланчак» на Херсонщині активісти «Батьківщини» та «Батьківщини молодої» розгорнули найбільший прапор України.

Як повідомляє прес-служба Херсонської обласної парторганізації, акція зібрала більше двохсот небайдужих громадян.

«Сьогодні ми з вами є учасниками завершального етапу акції «Україна Єдина». Щиро дякую кожному, хто приєднався до нас цього морозного сніжного ранку, щоб підтримати всіх українців, які проживають на тимчасово окупованих територіях. Прийде час і ми обов’язково розгорнемо цей найбільший у світі прапор України і в Донецьку, і в Севастополі», – наголосив у вступному слові голова громадської організації «Батьківщина молода» Сергій Митрофанський.

Кожен з учасників акції тримав у руках фотографії визначних людей, які підтримали всесвітній флешмоб «Україна Єдина». Координатор заходу Олексій Захарченко повідомив, що на сьогодні акцію по всьому світу вже підтримало більше 10 тисяч осіб з 62-х країн. До розгортання національного прапора долучилися мешканці навколишніх сіл та селищ – Ставків, Преображенки, Мирного.

«Нині мир на Херсонщині забезпечують наші українські військові, які цілодобово несуть чергування на цьому кордоні з тимчасово окупованим Кримом. Мені випала честь привітати їх із Днем Соборності і передати від учасників акції фрукти та інші корисні подарунки», – сказав народний депутат України, голова Херсонської обласної парторганізації ВО «Батьківщина» Юрій Одарченко.

Від військових і волонтерів слово мав активіст організації «Крим-Україна» з позивним «Капітан».

«Ми дуже вдячні кожному українцю, який підтримує кримських татар та всіх людей, які проживають на окупованих територіях. Вони завжди відчувають вашу підтримку, а такі акції надають їм сил та віри в невідворотність возз’єднання України» , – зазначив волонтер.


Найбільший прапор України розгорнули на символічному полі поміж танкових «їжаків» та бетонної огорожі, що у випадку атаки агресора має зупинити його наступ.


Активісти також тримали в руках прапори кримськотатарського народу та «Батьківщини молодої».

Учасники акції в своїх виступах закликали цивілізований світ втрутитися в ситуацію, що відбувається в Україні, щоб повернути українські території мирним і дипломатичним шляхом.