На користь держави податкові юристи виграли понад 1 мільярд гривень

4 года назад 0

За інформацією спеціалістів управління правового забезпечення Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі за 2019 рік у судах різних інстанцій за участі представників державної податкової служби розглянуто 531 справу на суму 1280,2 млн. грн. позовних вимог. Про це повідомляє прес-служба Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Із них на користь держави судами вирішено 343 справи на суму 1017,7 млн. грн. податкових зобов’язань. Це складає 65% від кількості та майже 80% від суми розглянутих справ.

Нова стратегія претензійної роботи податкових юристів Херсонщини надає перевагу досудовим засобам вирішення спірних ситуацій. Зібрані докази відкриті для ознайомлення платникам, і кожний може переконатися, що оскарження зібраних матеріалів не має судової перспективи. Це підтверджується практикою: за позовами платників податків до органів державної податкової служби області за рік розглянуто 319 справ на суму 1016,8 млн.грн., з яких 156 справ на суму 800,4 млн.грн. судами вирішено на користь органів ДПС області,

Найчастіше платники податків оскаржували податкові повідомлення — рішення щодо нарахування податкових зобов’язань та штрафних санкцій. Тим часом, уникнути необґрунтованих претензій дозволяє стала практика досудового врегулювання суперечок між платниками податків та органами влади.