На косі Бирючий острів впорядкували меморіал загиблим

6 лет назад 0

Напередодні Дня Перемоги традиційно впорядковують могили загиблим у найстрашнішій війні минулого століття. Є така братська могила і на острові Бирючий, що адміністративно належить до земель Генічеської міськради, хоча й знаходиться за півтора десятка кілометрів від межі міста. Саме звідси у квітні 1944-го починалося звільнення Арабатської Стрілки від фашистів. Саме тут знайшли вічний спокій 12 радянських воїнів.

«Ми побачили, що меморіал загиблим перебуває у незадовільному стані у вересні минулого року, коли відпочивали тут з депутатами, — розповів генічеський міський голова Олександр Тулупов. — Пам’ятник облущений, паркан похилився… Тоді й вирішили, що впорядкуємо це пам’ятне місце до Дня Перемоги».

На косі Бирючий острів впорядкували меморіал загиблим

Гроші на ремонт виділили з міського бюджету. Їх, за словами Олександра Васильовича, під програму отримало КП «Азовкомунсервіс». Днями міський голова разом з керівником цього підприємства Сергієм Стельмаховим, а ще секретарем міськради Юрієм Куксою, директором КП «Міськжитлобуд» Сергієм Бубновим, депутатом Оленою Зябловою та іншими небайдужими громадянами на катері відправилися на острів.

Роботи почали після молебню, який відслужив настоятель генічеського храму Різдва Богородиці Іоанн Щербан. За півдня роботи замінили 100 метрів паркану, вирвали бур’яни, пофарбували у золотий колір пам’ятник.

За словами Олександра Тулупова, за кілька днів генічани мають повернутися на острів, адже роботи ще не завершено, зокрема, не пофарбовано паркан.

Новий день