На облаштування пункту пропуску «Каланчак» необхідно 55 млн грн

6 лет назад 0

На облаштування КПВВ «Каланчак» із сервісної зоною необхідно 55 млн грн. Про це перший заступник міністра у справах окупованих територій України Юсуф Куркчі повідомив 21 лютого на брифінгу в Херсонській ОДА, присвяченому прес-туру на КПВВ «Чаплинка» і КПВВ «Каланчак». «У нас готовий проект (будівництва, – редакція) за двома КПВВ: «Чонгар» і «Каланчак». Якщо ми знайдемо кошти для двох, то будемо починати на всіх. А якщо ні, то хоча б на одному, на «Каланчаку». Необхідна сума на «Каланчак» – 55 мільйонів», – розповів Куркчі. 

За словами голови Херсонської ОДА Андрія Гордєєва, рішення про джерела фінансування цього проекту має бути прийнято до квітня.

«За рік спроектований проект будівництва КПВВ, що матиме дві зони: державну або режимну, що використовується прикордонниками, митниками, співробітниками СБУ. Інша зона – сервісна. Сьогодні вже готовий проект і відведення землі, і будівництва через малі архітектурні форми, а не капітальні будови, сервісних зон, що б в себе включали: ЦНАП, кімнату матері й дитини, надання гігієнічних послуг, кілька приміщень, де можна було б переночувати (обставини можуть бути різні), автостанцію – щоб на КПВВ можна було б доїхати легально», – зазначив Гордєєв.

У середу, 21 лютого, Юсуф Куркчі разом із журналістами, чиновниками й громадськими діячами відвідав контрольні пункти «Каланчак» і «Чаплинка», розташовані на Херсонщині, й оцінив умови проходження КПВВ, а також їхній побутовий та санітарний стан.

Джерело: Крим.Реалії