На свята підприємці «квіткарі» — під наглядом фіскалів області

6 лет назад 0

Напередодні березневих свят спеціалісти управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Херсонській області вирішили перевірити сумлінність та порядність у сплаті податків херсонських підприємців — «квіткарів», які здійснювали продаж святкових живих квітів на Херсонщині.

За попереднім моніторингом фіскалам було відомо: протягом 2017 року 43 фізичні особи припинили підприємницьку діяльність за КВЕД «Оптова торгiвля квiтами та рослинами» та «Роздрібна торгівля квітами, рослинами, насінням, добривами, домашніми тваринами та кормами для них у спецiалiзованих магазинах» у м.Херсоні, Каховка та Нова Каховка, Білозерському, Скадовському, Генічеському, Голопристанському та Олешківському районах.

Також, за результатами опрацьованої податкової інформації спеціалісти управління підготували дислокацію фізичних осіб, які реалізовували живі квіти на зупинках автотранспорту, ринках р-нів Тавричеський — «Північний», «3 штика» та Житлоселища, Бериславському шосе та районі річкового порту та встановили підприємців, які проводили діяльність без державної реєстрації підприємницької діяльності, та використовували працю фізичних осіб без належного оформлення трудових відносин.

За результатами контрольно-перевірочних заходів було перевірено 32 суб’єкта господарювання у м. Херсоні, 5 підприємців у м. Скадовськ, 6 бізнесменів із м. Генічеськ, смт Нижні Сірогози та смт Новотроїцьке. У Голопристанському районі перевірили 4 суб’єкта та Білозерському районі одного підприємця. У м.Нова Каховка діяльність з реалізації квітів здійснювали 9 фізичних осіб — підприємців, з використанням працівників за трудовими договорами 6, цивільно-правового характеру — 5 бізнесменів. Окрім того, 11 платників надали довідки за формою 3-ДФ щодо вирощування квітів на власних земельних ділянках.

За порушення п.1 ст.164 КУпАП щодо здійснення діяльності суб’єкта підприємницької діяльності без державної реєстрації складено 4 адміністративних протоколи, матеріали направлено до суду. До Головного управління Держпраці передано інформацію щодо використання праці найманих працівників без належного оформлення трудових відносин 2 підприємцями. Перевірки тривають.

На особливому контролі у фіскалів області і надалі залишаються питання використання найманої праці за договорами аутстафінгу та підприємницька діяльність платників, які реалізують квіткову продукцію з використанням довідок за формою 3-ДФ.

Прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області