Нагороджено переможців обласного конкурсу «Краща книга Херсонщини»

4 года назад 0

Сьогодні, 20 грудня, голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер вручив дипломи переможцям обласного конкурсу «Краща книга Херсонщини – 2019».

І так, у номінаціях «Краще історико-краєзнавче видання» та «Краще видання національно-патріотичного спрямування» перемогу здобули книги «Олді+» під назвою «Старовинні забуті парки Херсонщини» та «У вічність йдуть кращі». Упорядник – керівник відділу книготоргівлі видавництва «Олді+» Лисенко Лариса Семенівна.

У номінації «Краще учбове видання та підручники» фаворитом став авторський підручник Кияновського Артема Олександровича «Українська мова. Буквар» для 1 класу закладів загальної середньої освіти (у 2-х частинах).

«Озиме сонце» Василя Григоровича Піддубняка перемогло у номінації «Краща поетична збірка», а «Меч Сагайдачного» Віктора Дмитровича Михайлова (творчий псевдонім Віктор Вальд) здобуло визнання у номінації «Краще прозаїчне видання».

І у номінації «Краща книга, що готова до видання» нагороджено укладача збірника «Спецпереселенці. З історії розвитку бавовництва на Херсонщині у 30 – 40 роки ХХ століття: збірник документів» Лебедя Віктора Олександровича.

Також переможці у визначених номінаціях нагороджені грошовими преміями у сумі 27 тис. грн.

Нагадаємо, для участі у конкурсі було подано 37 заявок місцевих авторів, книги яких були представлені у шести номінаціях. Над питанням «хто кращий» працювала конкурсна комісія, до складу якої увійшли депутати обласної ради, директори бібліотечних закладів обласного центру, представники громадських організацій Херсонщини.

Відзначимо, у 2020 році у конкурсі буде представлена ще одна номінація: «Краще видання, що перекладене українською мовою». Відповідне рішення було прийнято на ХХІХ сесії Херсонської обласної ради (від 18 жовтня № 1403).