«Наразі жителям Херсонщини лякатися нічого», — Владислав Мангер про екологічну ситуацію в прикордонних районах

6 лет назад 0

Обласна влада тримає на контролі ситуацію з можливим забрудненням навколишнього середовища у прикордонних районах Херсонщини. Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook повідомив голова Херсонської облради Владислав Мангер.

Мова йде про "результати діяльності" завода "Титан", який розташований на території окупованого Криму. Жителі прикордонних районів Херсонської області били на сполох через запах, який вітер приніс з півострова.

"Стало відомо про забруднення навколишнього середовища від діяльності заводу "Титан", який розташований в окупованому Армянську. Ситуація виглядала таким чином, що "діяльність" згаданого підприємства загрожувала катастрофою жителям Армянська, Красноперекопська та навколишніх населених пунктів, в тому числі Каланчацького й Чаплинського районів.
Одразу після урочистих заходів, присвячених святкуванню Дня знань,голова ХОДА Андрій Гордєєв провів надважливу нараду щодо покрокових дій у разі виникнення екологічної катастрофи, й ми одразу вирушили на місце забруднення. З нами були представники всіх екологічних служб, аби взяти проби води, повітря, ґрунту тощо.
Дещо заспокоїло те, що навіть на перший погляд спеціалістам не вкинулися в очі ознаки екологічної катастрофи, що насувається. Проте все ж таки проби було взято. Результати знатимемо трохи згодом.
Хочу всіх заспокоїти: ми триматимемо ситуацію на контролі. Наразі жителям області лякатися нічого"
, — повідомив голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер.