Нетверезий водій намагався уникнути відповідальності за допомогою хабара патрульним – не вийшло

4 года назад 0

На проспекті Святих Кирила та Мефодія позавчора близько 21-ї години патрульні помітили автомобіль Ford Mondeo. Водій транспортного засобу під час повороту не скористався відповідним покажчиком зміни напрямку руху, тож інспектор його зупинили. Про це повідомляє Патрульна поліція Херсонської області.

У чоловіка за кермом поліцейські помітили ознаки алкогольного сп’яніння. Той не заперечував, що вживав спиртне. З його слів, пив і горілку, й коньяк.

Задля уникнення відповідальності громадянин намагався "домовитись" з охоронцями порядку. Він запропонував хабар у сто доларів, а після попередження про кримінальну відповідальність за такі дії суму подвоїв.

Патрульні задокументували пропозицію неправомірної вигоди й викликали на місце слідчо-оперативну групу Корабельного відділення поліції.

Порушник же відмовився проходити у встановленому законом порядку огляд за допомогою алкотесту "Драгер" на місці або в медичному закладі. Також він не мав водійського посвідчення.

На 42-річного херсонця інспектори склали адмінпротокол за ч. 1 ст. 130 (Керування у стані сп’яніння) та винесли на нього постанову за ч. 1 ст. 126 (Керування без відповідних документів) КУпАП. Автомобіль патрульні евакуювали на арештмайданчик.