Незаконні МАФи та стихійну торгівлю обговорили херсонські депутати

6 лет назад 0

Сьогодні, на засіданні депутатської комісії з питань підприємницства було розглянуто питання демонтажу незаконно збудованих конструкцій та боротьбу зі стихійної торгівлею. "

"Стихійна торгівля присутня. 7 протоколів складено минулого тижня і така ситуація повторюється кожного тижня. Одні і ті ж люди, одні і ті ж протоколи", — говорить начальниця Управління споживчого ринку міської ради Віра Кружнова.

Обурення депутатів викликало нахабство деяких підприємців, які встановлюють незаконні МАФи.

"Приїздять і стають біля приватного сервісу, проїжджій частині, на зелених зонах. На вул. Лавриньова багато незаконно встановлених "точок", хоча дозвіл ми давали лише на встановлення двох (Лавриньова, 9 і біля фонтану). Інколи незаконно влаштовані конструкції перекривають вид на дорогу для пішоходів", — говорить Алла Бєліченко.

Представник патрульної поліції пообіцяв, що правоохоронці звернуть увагу на дані правопорушення. Також він зазначив, що днями на вулиці Суворова було демонтовано 3 МАФи і складено 15 протоколів про адміністративні порушення на власників торгових "точок".

"По зверненню очільника міста Володимира Миколаєнко стосовно перевірки кафе та ларьків, були встановлені правопорушення на вул Полтавська і Островський ринок за статтею 156 адмінкодексу України (продаж алкоголю без ліцензії), які карається штрафом у розмірі 850 грн", — додав поліцейский.

Заступник голови комісії Олександр Ложичев порадив передати ці протоколи до фіскалів. 

Автор: Антон Костюк