Новий суспільний договір. Як Тимошенко повертає віру в Україну

6 лет назад 0

Конституція 1996 року не може називатись суспільним договором, оскільки укладалась без участі громадян. Це була змова еліт, що дозволила одним зберегти радянський тип управління та владу, а іншим дозволила за дарма приватизувати всю промисловість. Суспільним договором це точно не було, оскільки сам народ не брав участі у його розробці чи підписанні. Єдиним позитивом ухвалення конституції 1996 року було утвердження незалежності та суверенності України. Однак, на цьому позитиви закінчуються.

Стан справ сьогодні є ще гіршим, аніж 2004 чи 2013 року. Але чи витримає держава чергову революцію? – Я впевнений, що ні. Необхідно йти іншим шляхом. Цей шлях – створення Народної Конституції самим народом. Новий Курс України, ініційований Юлією Тимошенко – це шлях якісних змін державного управління, коли у центрі стоїть людина. Юлія Тимошенко зібрала вершки інтелектуальної еліти та запропонувала розробити концепцію Конституції, котру наповнювати деталями буде сам народ. Тимошенко висловила єдину вірну модель затвердження Конституції виключно шляхом Всенародного Референдуму. Таким чином ми отримаємо дійсно суспільний договір, під котрий буде вимушена підлаштовуватись влада.

Юлія Тимошенко єдина, хто наважився на таку радикальну ініціативу, що направлена проти кланово-олігархічної системи та на користь пересічного українця.

Сергій Биков, політичний експерт, Голова аналітичного центру "ІНПОЛІТ"